Успешан наступ делегације Машинског факултета на EXPO 2020 у Дубаију

Делегација Машинског факултета у Београду, као део делегације Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, учестовала је недавно одржаној светској изложби „EXPO 2020“ у Дубаију и активностима у оквиру Четврте тематске недеље ове манифестације „Знање и учење“.

У државној делегацији, коју је предводио први потпредседник Владе РС и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, били су представници осам научно-истраживачких организација из Србије. Машински факултет су представљали, декан, проф. др Владимир Поповић, продекан за наставу, проф. др Марко Милош и продекан за финансије, проф. др Александар Грбовић.

Током боравка Уједињеним Арпским Емиратима, од 11. до 15. децембра, представници Машинског факултета су посетили и реномирану компанију Halcon у Абу Дабију, где су обишли импресивне производне капацитете и разговарали са руководством компаније.

„Састанку је присуствовало и петоро студената из УАЕ који тренутно похађају докторске студије на Машинском факултету. Од руководства компаније добили смо речи захвалности и потврду да школујемо врхунске кадрове, који потпуно задовољавају њихове потребе“, рекао је проф. др Владимир Поповић, сумирајући утиске посете.

Током састанка било је речи и о упису нове генерације студената у школској 2022/23. години.

„На тај начин настављамо традицију образовања иностраних студената на Машинском факултету. Од 2013. године до данас чак 36 студената из Уједињених Арапских Емирата је завршило мастер или доктроске студије на нашем факултету, где се тренутно школује 22-оје академаца из ове државе“, нагласио је проф. Поповић.

Чланови делегације Машинског факултета су присуствовали и Инвестиционом форуму који је одржан у павиљону Републике Србије на „EXPO 2020“. Овај догађај је био посвећен аутомобилској и хемијској индустрији, а Машински факултет је у свим презентацијама представљен као изузетно важан образовни и научно-истраживачки ресурс Србије.

Последњег дана боравка наше делегације у Дубаију  у павиљону Републике Србије представљен је програм „Студирај у Србији“. У оквиру ове презентације, декани Машинског и Економског факултета Универзитета у Београду имали краћа излагања. Делегација Машинског факултета се затим састала и са представницима „Qadri International“ и „Unistudent“ –  агенција које се баве регрутовањем студената из тог региона за школовање у иностранству.

(Извор: Машински факултет)

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.