Велико интересовање медија за први електрични болид „Друмске стреле“

Прво тркачко возило на електрични погон, дело Формула студент тима „Друмска стрела“, привукло је велику пажњу домаће јавности. Представљање првог „возила будућности“ у Србији, које је одржано у четвртак,  16. децембра, пратили су и бројни београдски медији.

Репортажу о  првој српској електирчној формули објавио је и РТС у Јутарњем дневнику.

„ДИМ на бини амфитеатра подиже шкрипа гума. Застор се склања и светлост открива први електрични болид икада направљен у Србији. За српски Формула тим „Друмска стрела“ Нова година већ је стигла са овим моментом. И то у њиховој кући. На Машинском факултету“, наводи се у репортажи Вечерњих новости.

„Невероватан подвиг српских студената- Друмска стрела, прва формула на струју“, наслов је текста који објављује портал Глас јавности и наводи да је на пројекту радило 100 студената Машинског, Електротехничког, Архитектонског, Технолошко-металуршког, Факултета организационих наука, као и студенти Војне академије и Факултета драмских уметности.

У репортажи „ Представљена прва српска електрична формула“ београдски дневни лист Данас наводи да је главна иновација на возилу монокок шасија направљена од карбонских влакана, што доприноси побољшању аеродинамичких и динамичких перформански возила.

У тексту под насловом „Од сада Друмска стрела иде и на струју“, портал  Нова економија пише да „возило са новом литијум-јонском батеријом достиже брзину од 100 километара на сат за мање од три секунде“.

О овом догађају известили су и портали ТВ Б92 , Спорт клуб, 24вести, Бизнис, а представници „Друмске стреле“ били су гости Јутарњег програма РТС-а,  TВ Н1, ТВ Вести, а портал „Екапија“ пренео је комплетан текст овом догађају са сајта Машинског факултета.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.