Истраживачи МФ развијају термоизоловане надградње у сарадњи с компанијом Uniplast Serbia

Пројекат Rapid prototyping of optimised refrigerated vehicle bodies одобрен је од стране Фонда за иновациону делатност као део Програма сарадње науке и привреде. Пројекат финансира Фонд за иновациону делатност из буџета Републике Србије са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Уговором о конзорцијуму између Машинског факултета Универзитета у Београду и Иновационог центра Машинског факултета с једне и компаније Uniplast Serbia из Шапца с друге стране, дефинисана је сарадња у оквиру овог пројекта, чији је носилац са стране факултета Лабораторија ЦИАХ. Од великог броја пријављених пројеката из различитих научних и технолошких области и различитих индустријских сектора, поменути пројекат, код кога је препознат тржишни потенцијал, нашао се на листи одобрених.

Главни подносилац пријаве за пројекат је компанија Uniplast Serbia, која се, између осталог, бави производњом термоизолованих надградњи теретних возила више од две и по деценије и са којом Лабораторија ЦИАХ има дугогодишњу успешну сарадњу. Компанија Uniplast Serbia је препознала Машински факултет и Иновациони центар, односно Лабораторију ЦИАХ, као поузданог савезника у иновативним технолошким пројектима са јасном визијом развоја и дефинисаним пословним моделом и стратегијом комерцијализације.

Трајање овог пројекта ограничено је на две године, са циљем унапређења процеса производње и испитивања термоизолованих комора развијањем софтвера за предвиђање резултата испитивања, укључујући велики број фактора. На пројекту ће бити ангажовани, поред запослених у компанији Uniplast Serbia, истраживачи сарадници Лабораторије ЦИАХ, који својим знањем и искуством у испитивању комора у складу са АТП споразумом, треба да допринесу реализацији бизнис плана и остварењу дефинисаних циљева.

(Извор: Лабораторија ЦИАХ)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.