Почетак академске године на МФ обележен интонирањем државне химне

Интонирањем химне “Боже правде” на Машинском факултету Универзитета у Београду је званично почела нова академска година. На тај начин је испоштована препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије да први час наставе у новој академској години почне извођењем државне химне.

 

Инторнирању химне у аули Машинског факултета присуствовали су досадашњи декан, проф. др Радивоје Митровић, нови декан, проф. др Владимир Поповић, који на дужност ступа 1. октобра, као и одлазећи и новоизабрани продекани за наставу, проф. др Љубодраг Тановић и проф. др Марко Милош.

Свечани почетак школске године уз интонирање химне, студенти и наставници су обележили у учионицама  и афимтетрима факултета.

На предлог Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС), , Министарство просвете, науке и технолошког развоја је послало препоруку свим високошколским установама у нашој земљи да први час почне интонирањем химне “Боже правде”.

„На овај начин студенти граде и поштовање према држави у којој живе и својој нацији и развијају осећај заједништва и припадности друштвеној заједници“, наводи се, између осталог, у допису Министарства.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.