Stipendije Ministarstva za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Republike Italije

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobilo je notu od ambasade Republike Italije u Beogradu sa informacijom da Ministarstvo za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Republike Italije stavlja na raspolaganje srpskim državljanima 42 meseca stipendija za akademsku 2021/2022. godinu.
Mesečni iznos stipendije koja se može dodeliti za period od 9, 6 ili 3 meseca je u vrednosti od 900 evra. Stipendije je moguće dodeliti samo za sledeće studijske programe :
1. dvogodišnji master programi („Lauree magistrali“);
2. studijski programi na umetničkim akademijama u okviru institucije „AFAM“;
3. doktorske studije;
4. istraživački projekti u saradnji sa italijanskim mentorom;
5. kursevi italijanskog jezika.
Konkurs je objavljen na portalu koji je posvećen stipendijama „Study in Italy“ – https://studyinitaly.esteri.it . Na tom istom portalu će biti unete, na italijanskom i engleskom jeziku, sve korisne informacije za one studente koji pobede na konkursu i dobiju stipendiju, kako bi im se olakšala procedura studijskog boravka u Italiji, podrazumevajući i uputstva za upis na odabrani univerzitet, tromesečni način isplate stipendije, kao i osiguranje. Konkurs će biti otvoren do 13. jula u 14.00 sati (po italijanskom vremenu). Kandidature podnete posle ovog roka neće moći da budu uzete u obzir.
Ambasada Republike Italije u Beogradu je nadležna za evaluaciju i selekciju kandidatura, kao i za dodelu stipendija na osnovu sledećih kriterijuma : curriculum kandidata, jezičke kompetencije, kao i na osnovu obavljenog intervjua od strane komisije koja će biti nominovana.

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.