Машинац и ове године међу најтраженијим факултетима: Више од хиљаду пријављених

За упис у прву годину основних академских студија за школску 2021/2022. годину на Машинском факултету у Београду конкурисало је укупно 1016 будућих студената.  Од тог броја, 124 кандидата определо за студијски програм Информационе технологије у машинству, док је 892 кандидата конкурисало за студијски програм Машинско инжењерство.

Међу пријављеним кандидатима има и оних који су конкурисали на оба програма, што битно мења статистику када је реч о броју кандидата који полажу пријемни испит. Другим речима, то значи  да ће пријемни испит за програм Машинско инжењерство полагати укупно 972 кандидата, док ће на пријемни за смер ИТ у машинству изаћи 169 будућих бруцоша.

Машински факултет ове године уписује укупно 680 студената – 620 на студијском програму Машинско инжењерство и 60 студената  на програму Информационе технологију у машинству. Имајући у виду број  пријављених кандидата, сви су  изгледи да ће  Машински факултет  већ у првом уписном року испунити предвиђену усписну квоту од 540 буџетских места.

Будуће бруцоше сада очекује полагање пријемног испита из математике. Кандидати који намеравају да упишу студијски програм Информационе технологије у машинству пријемни испит из математике полажу 30. јуна, а њихове колеге које се определе за класично Машинско инжењерство пријемни полажу 1. јула, такође из математике.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.