Армија тражених инжењера – медији о Дану факултета

Готово сви медији су пропратили обележавање две важне годишњице Машинског факултета – 72 године постојања и 147  година високошколске наставе у области машинства.  Дан уочи свечаности,  екипа Јутарњег програма РТС-а је посетила Машински факултет и у директном укључењу у програм разговарала са деканом, проф. др Радивојем Митровићем о најзначајнијим резултатима оствареним у протеклој години.

Образовни програм РТС-а и Први програм Радио Београда су  извештавали са свечаности обележавања Дана факултета. Aудио извештај у наставку:

Вест о обележавању Дана Машинског факултета објавили су и званични портал Владе Републике Србије, као и сајт Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

У тексту под насловом „Армија тражених инжењера“ агенција Фонет наводи да је Машински факултет свечано обележио свој дан, цитирајући министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића да су научно-технолошки напредак и улагање у науку и технологију кичма сваког друштва, па и Србије. СО обележавању 72 године постојања Машинског факултета, извештавале су и Вечерње новости, Политика, Танјуг и други медији.

У тексту под насловом „Армија тражених инжењера“ агенција Фонет наводи да је Машински факултет свечано обележио свој дан, цитирајући министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића да су научно-технолошки напредак и улагање у науку и технологију кичма сваког друштва, па и Србије. О обележавању 72 године постојања Машинског факултета, извештавали су и Танјуг, Вечерње новости, Политика и други медији.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.