Милан Јанковић, међу најбољим студентима Универзитета у Београду

Поводом Дана Универзитета у Београду, студенту Милану Јанковићу је додељена Повеља за изузетан успех током студирања као студенту генерације Машинског факултета у школској 2018/2019. години.

 

Свечаност уручења награда најбољим младим академцима са укупно 31 факултета Београдског универзитета уприличена је на седници Ректорског колегијума, која је одржана у ботаничкој башти „Јевремовац“ у Београду.

Након подсећања на богату историју Универзитета у Београду и пригодног обраћања студентима, ректор универзитета проф. др Иванка Поповић уручила је награде дипломцима уз поруку да су они „најбољи међу најбољима“ на универзитету.

Ово значајно признање најстарије и најеминентније институције високог образовања у Србији и региону, за Милана и друге награђене студенте представља додатни подстицај за даље стремљење ка академским висинама.

Универзитет у Београду је обележио 212 година од настанка Велике школе 1808. године, коју је основао Доситеј Обрадовић, чувајући вишедеценијску традицију и препознатљивост у академској и научно-истраживачкој заједници на европском и светском нивоу. Томе у прилог говори и чињеница да је у 2020. години, препуној глобалних изазова, Универзитет у Београду задржао високу позицију на престижној Шангајској листи између 401. и 500. мјеста, на којој је рангирано свега два одсто светских универзитета.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.