Пријемни испит уз заштитне маске и лекарски тим

Машински факултет у Беогаду предузео је све прописане епидемолошке мере да се пријемни испит за упис у прву годину студија безбедно одржи. Поред дезобаријере на самом улазу у зграду факултета, термовизијске камере, обавезних заштитних маски и одржавања физичке дистанце, о здравственом стању кандидата брине и екипа Дома здравља Палилуа – докторка Јелена Јукић и медицинска сестра Марија Крстојевић.

„Све је одлично организовано. Студентима се на улазу мери телесна температура, а захтев да сви носе заштитне маске је апсолутно испоштован. На срећу, све је протекло како треба и нико од студената није имао назнаке повишене температуре или било којег другог здравственог проблема“, каже др Јукић. Према речима сестре Марије, студенти су на полагање дошли прилично опуштени и расположени, тако да ни стрес није утицао на њихово здравствено стање.

Пријемни из математике данас је полагало 157 средњошколаца који су се пријавили на студијски програм Информационе технологије у машинству. У четвртак пријемни полаже и 950 кандидата који су конкурисали на студијски програм Машинско инжењерство. Процедура уласка у зграду и распореда у учионице биће иста као и у среду, а у случају да се покаже да неко од кандидата има повишену температуру реаговаће медицински тим.

„Надамо се да ће и други дан пријемног испита проћи у најбољем реду када је реч о здрављу студената и запослених на Машинском факултету . Међутим, у случају да се код неког појави температура,  биће одмах одвојен мало у страну бисмо га прегледали и проценили да ли може да настави полагање пријемног испита“, закључила је др Јукић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.