Студенти МФ у стручној посети АД ИНСА: Посета уз поштовање свих препоручених мера

Студенти Машинског факултета у Београду који слушају предмете Стручна пракса Б и М ИИЕ на Катедри за Индустријско инжењерство недавно су посетили предузеће ИНСА АД у Земуну. То је прва стручна посета студената неком предузећу од када је у Србији укинуто ванредно стање и донета одлука о наставку рада Универзитета у Београду.

Једно од најстаријих предузећа у Земуну АД ”Инса”, основано је 1950. године као фабрика сатова, а данас је пример успешне приватизације са више од 1400 акционара.

”Инса” је препознатљива по флексибилности технолошких система и висококвалификованом тиму који производи компонененте за војну индустрију, водомере, различите врсте калориметара, комерцијалне и индустријске системе гасомера, уређаје за даљинско очитавање као и сатове – будилнике, јавне часовнике, зидне, шах и лабораторијске сатове. Посебан програм представља асортиман ”Телеоптик”, који обухвата инструменте и прибор за моторна возила, медицински програм и гасни програм.

Студенти мастер студија са Модула за индустријско инжењерство, као и група студената друге године основних академских студија који слушају предмет предмет Стручна пракса Б ИИЕ имали су прилику да се упознају са  производним програмом, системима менаџмента и процесима у организационим јединицама производње и одржавања. За будуће инжењере је било посебно важно и то што су могли да виде савремено опремљену акредитовану лабораторију – контролно тело типа Ц.

 

Будуће машинске инжењере је поздравила Светлана Милановић, представник руководства за квалитет, а о раду фабрике говорили су колеге инжењери запослени у ИНСА АД.  Студенти су изразили захвалност што им је пружена могућност да своја теоријска знања, стечена на предавањима и практично употпуне, напомињући да су им овакве и сличне активности много недостајале током ванредног стања.

Ова, још једна у низу студентских посета, представља наставак вишегодишње сарадње фирме „Инса“-a и Машинског факултета Универзитета у Београду. Посета АД „Иниса“ организована је чим су се стекли потребни епидемиолошки услови и уз поштовање свих препоручених мера заштите и процедура.

(Извор: Машински факултет и http://www.insa.rs/)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.