Министарство просвете: Активности на нивоу високог образовања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је  да ће високошколске установе почети да раде 15. маја, уз поштовање превентивних мера. Није планирано класично одржавање предавања, већ се сва предавања завршaвају онлајн, у мају. Испитни рокови, почев од априлског, биће одржани уз све мере заштите. Због различитих, а у неким ситуацијама и погрешних интерпретација у вези активности у области високог образовања Министарство је издало саоппштење које преносимо у целини:

  • У склопу припрема за наставак академске школске године, високошколске установе ће кренути са радом од 15.05.2020. године, уз поштовање превентивних мера.
  • Није планирано класично одржавање предавања, већ да се сва предавања завршaвају „on-line“, у месецу мају.
  • Високошколске установе имају обавезу, да у складу са препорукама Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, односно општим упутством за примену превентивних мера на универзитетима/факултетима, академијама струковних студија и високим школама везано за COVID-19, организују обавезе студената, тако да они буду у минималном броју присутни на високошколским установама и у студентским домовима, како би се обезбедило одржавање социјалне дистанце и придржавање свих осталих превентивних мера.
  • На појединим високошколским установама (медицинским, техничким, природно-математичким …) биће неопходно одржавање практичних/лабораторијских вежби, чију ће динамику дефинисати сама високошколска установа.
  • Сви студентски домови су дезинфиковани и спремни за пријем студената у малом броју и у складу са препорукама везано за COVID-19.
  • Испитни рокови, почев од априлског испитног рока, биће одржани уз све мере заштите. Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је средства заштите за високошколске установе и студентске домове.
  • Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, око свих препорука консултовали су се са КОНУС-ом, КАССС-ом, СКОНУС-ом, СКАССС.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.