Ректорка Поповић за РТС: Настава путем интернета, испити чекају крај ванредног стања

Настава на Универзитету у Београду одржава се преко интернета, а испити ће бити одложени до завршетка ванредног стања, рекла је за РТС ректорка Универзитета у Београду, проф. др Иванка Поповић.

фото: www.bg.ac.rs

Како је навела, онлајн настава је један велики посао који су здушно прихватили и студенти и наставници. „Посебно ме радује ентузијазам студената на том послу. Што се наставника тиче, они су доступни путем свих видова онлајн комуникације, од обичног имејла до видео-конференције“, рекла је Иванка Поповић током гостовања у Београдској хроници.

Испити ће морати да се одложе док се не заврши ванредно стање због тога што, како је истакла ректорка Поповић, Универзитет у Београду нема довољно искуства за обезбеђивање потпуно објективних услова за онлајн полагање испита.

„Свакако ће бити довољно прилика да студенти искажу своје знање и неће доћи ни до каквих поремећаја у том смислу, јер нама је важно да студенти савладају градиво и да успешно завршимо ову годину“, казала је Иванка Поповић.

Продужетак школске године, према речима ректорке Универзитета у Београду, зависи од природе студијског програма.

„Оног тренутка када се заврши ванредно стање, за оне факултете где су обавезне практичне вежбе и експериментална испитивања, биће организована интензивна блок настава“, нагласила је Поповићева.

Како је ректорка Поповић навела, надокнада наставе захтева добру сарадњу наставника и студената. Верује да ће сви хтети да се тај посао добро уради.

(Извор: РТС)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.