Семинар машинског учења „PSI:ML“

И овог пролећа отворен је конкурс за учешће у интернационалној летњој школи машинског учења у Петници (PSI:ML). Пријаве су отворене до 12. марта на http://psiml.petnica.rs/
Семинар машинског учења „PSI:ML“ (Petnica Summer Institute of Machine Learning) ће се ове године одржати по шести пут, а поред студената техничког и математичког усмерења, позив је отворен и за студенте других дисциплина који желе да науче више о машинском учењу. Познавање математике и програмирања се свакако сматра предношћу. Предавачи су експерти у области машинског учења, са екстензивним искуством у индустрији и академији.

Током семинара, учесници ће имати прилике да се, кроз интензивна целодневна предавања и радионице упознају са основама машинског учења и да унапреде своје знање кроз теоријиски и практични рад. Други део семинара подразумева рад на групним или индивидуалним пројектима. Током пројеката, сваком од учесника ће бити додељен ментор који је стручњак у конкретној области.

Сви детаљи о процесу пријављивања доступни су на http://psiml.petnica.rs/apply.php
Међународни семинар машинског учења „PSI:ML“, први пут је одржан 2015. године. Осмишљен је од стране неколицине инжењера запослених у Microsoft развојном центру у Србији, који су дуги низ година били сарадници у Петници, а експерти су у овој области. Семинар је до сада окупио преко 120 учесника, а неки од пројекта рађених на семинару су прерасли у награђиване научне радове.

Све детаље у вези самог семинара заинтересовани студенти могу пронаћи на http://psiml.petnica.rs

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.