Стручна посета фабрици пумпи Grundfos Србија доо у Инђији

Студенти, наставници и сарадници Машинског факултета у Београду са Модула за хидроенергетику и студенти који слушају предмет Пумпе и вентилатори недавно су, заједно са колегама мастер студија Електротехничког факултета на смеровима Енергетика и Енергетска ефиканост, посетили фабрику пумпи „Grundfos“ Србија доо у Инђији.

Студенти су имали прилику да упознају производни програм ове фабрике, која већ десет година послује у нашој земљи.  Обишли су производне капацитете фабрике, као и ново унапређено постројење за прераду отпадних вода „BioBooster”, где су кроз разговор са инжењерима информисани о начину рада тог постројења.

Фабрика пумпи „Grundfos“ Србија, поред производних, развија и истраживачки центар у Србији. С тим у вези, студенти су могли детаљније да се информишу о отварању центра за развој производа, као и о могућностима за запошљавање и рад у фабрици, обављање дужих и краћих стручних пракси, усавршавање уз рад и др.

Наставници и сарадници Машинског факултета, ван.проф. др Ђорђе Чантрак и истраж.сар. Новица Јанковић са Модула за хидроенергетику разговарали су са менаџментом фабрике о могућностима даљег унапређења научно-техничке сарадње и сарадње у области стручних пракси. Током разговора потврђен је ранији заједнички став да постоји велики потенцијал за сарадњу на највишем научно-стручно-наставном нивоу између Машинског факултета и “Grundfos” Србија доо.

Ова, још једна у низу посета студената, представља наставак вишегодишње сарадње фирме „Grundfos“-a и Машинског факултета Универзитета у Београду. Посету су организовали,  испред „Grundfos“-a,  директор продаје, дипл.инж.маш Душан Дурковић и госпођа Душка Кирета, а испред Машинског факултета, ван. проф. др Ђорђе Чантрак и ван.проф. др Мирјана Стаменић.

(Извор: Модул за хидироенергетику)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.