Плакете за посебна залагања и захвалнице за сталност у раду

Свечаним уручењем плакета за посебна залагања и допринос подизању угледа Машинског факултета у Београду, настављен је програм обележавања 71-годишњице најстарије високошколске установе у области машинског инжењерства у Србији.

На Свечаној седници Савета МФ, која је одржана у четвртак, плакете за посебна залагања уручене су редовном професору у пензији,  др Бошку Рашуу, за дугогодишње успешно уређивање научног часописа FME TRANSACTIONS, др Момчилу Милиновићу, редовном професору МФ  у пензији, који је својим академских радом и избором у редовно чланство Академије инжењерских наука допринео афирмацији факултета и проф. др Марку Милошу, који је у протеклом периоду посвећено и радио на веома успешној промоцији факултета.

Присутне је поздравио декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић. Он је изразио уверење да ће будући заједнички резултати на унапређењу квалитета наставе и истраживачког рада допринети још већем интересовању младих за студије машинства. „Тврдим, да је новостворена педагошка вредност на Машинском факултету много већа него на другим факултетима у Србији и региону. Наш факултет уписују ђаци са завидним просеком од 4,35. Образујемо врхунске инжењере који без проблема уписују докторске студије у иностранству. То не долази само по себи, него је резултат промишљености професора Машинског факултета“, рекао је проф. Митровић честитајући награђенима.

„У оквиру обележавања Дана Машинског факултета, ово је најзначајнји део свечаности када се сви заједно,  запослени у настави и ненастави, присећамо лепих тренутака, као и личног доприноса сваког члана нашег колектива“,  поручио је председник Савета МФ  проф. др Влада Гашић, најављујући други део Свечане седнице у којем је приређен свечани испраћај у пензију угледних професора, стручних сарадника и службеника. Запосленима који прослављају 40, 35, 30, 25, 20 и 10 година рада уручени су пригодни поклони и признања за сталност у раду.

У надахнутим говорима, најближи сарадници проф. др Момчила Милиновића, проф. др Зорана Рибара, проф. др Зорана Бучевца и проф. др Бранислава Живковића који ове године одлазе у пензију, посебно су истакли образовни и научноистраживачки рад угледних наставника, који је у великој мери допринео подизању угледа МФ.

Уз професоре, углед  Машинског факултета, деценијама уназад, градили су и други запослени у стручним службама. Уз најсрдачније честитке, колеге су с великим поштовање у пензију ипратиле и Станку Гаврилов, која је дуги низ година обављала послове портира.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.