Панел 19: Примена Дигиталне плартформе за Индустрију 4.0 у Србији 

Машински факултет у Београду и Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, у сарадњи са Привредном комором Србије/ Београда, организују панел дискусију на тему Индустрија 4.0 у Србији. Овај, деветнаести панел, по реду, на којем ће бити представљени елементи примене Дигиталне платформе за Индустрију 4.0 у нашој земљи, биће одржан 1. новембра, од 10.00 до 12.00 часова у Kонференцијској сали Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву.

Учеснике панела  поздравиће домаћин, проф. др Миле Савковић, декан ФМГ Краљевопроф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета у Београду и Видосава Џагић, помоћник директора Привредне коморе Београда. Детаљан програм панела можете погледати ОВДЕ.

Платформа за Индустрију 4.0 у Србији је један од резултата Технолошких самита, који се од 2016. године, сваког јуна, одржавају на Машинском факултету у Београду и представља стратешку визију будућег индустријског развоја Србије.

После свеобухватне анализе позитивних искустава најразвијенијих земаља, које су, уз помоћ и финансијску подршку својих влада, већ развиле и примениле националне програме И4.0, стручњаци Машинског факултета су направили Дигиталну платформу за Србију.

To je план дигитализације и аутоматизације српске индустрије, на свим нивоима, уз коришћење елемената Индустрије 4.0, као што су Internet of Things, Cloud computing, Big Data, вештачка интелигенција, виртуелна и продужена стварност и др.  Платформа садржи препоруке за политику Владе Републике Србије у области привредног и индустријског развоја за период  2020/2030. године.

Документ је усвојен 6. јуна ове године, на 18. панелу о Индустрији 4.0 у Србији, у оквиру Четвртог технолошког самита, на којем је и ове године учествовало више од 50 домаћих и међународних експерата за високотехнолошки развој из САД, Европе и Јапана.

(Извор: Машински факултет)

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.