Хуманитарна пројекција за Димитрија-петак, 11. октобар у 19.30

Културни центар и Студентски парламент Машинског факултета организују велику хуманитарну пројекцију фила „Небеска удица“,  за Димитрија, студента Технолошко-металуршког факултета који болује од канцера. Пројекција је заказана за петак,  11. октобар у Амфитеатру А Машинског факултета са почетком у 19:30 часова.

Димитрију је дијагностикован канцер када је имао 17 година. Тада је почела да га боли рука, због чега се обратио лекарима. После једномесечног испитивања установили су да болује од канцера костију.

Лекари су одмах започели лечење да спрече ширење болести на остале делове тела( канцер је имао први пут на костима леве руке ). После хемотерапија и посебних припрема отишао је на операцију где су му одстранили кост и ставили вештачку од титанијума. Редовно је ишао на контроле и наставио са терапијама, што је допринело смиривању болести. Уписао је Технолошко-металуршки факултет, али је после одређеног времна рука почела поново да га боли.

Овог лета био је на медицинским испитивањима у Италији, где су доктори поново дијагностиковали канцер, али овог пута на мишићима леве руке. Првобитно му је речено да ће цена операције износити око 10 хиљада евра. Међутим, пре неколико дана добио је предрачун операције који износи 32 хиљаде евра. Овај износ мора да се уплати до 15. октобра. 

Небеска удица је ванвременски класик домаће кинематографије који говори о нестварној енергији, оптимизму и храбрости јунака филима који током НАТО бомбардовања одлучују да обнове порушено кошаркашко игралиште. Симболика позитивног пркоса и тимског духа прожима филм од почетка до самог краја. Тим чином показали су да се заједништвом чувају основне људске, друштвене, као и породичне вредности…

Културни центар и Студентски парламент позивају све колеге да дођу и да у спортском духу подрже Димитрија и заједно с њим покуажу како се постаје прави шампион… „Тако што се изађе на терен када је натеже и ПОБЕДИ!

Хуманитарна кутија биће испред улаза у Амфитатар А

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.