Студент ментор – Важна подршка млађим колегама

Студент ментор, нови је пројекат Студентског парламента Машинског факултета Универзитета у Београду. Овај пројекат, у који је укључено око 70 студената са виших година, осмишљен је као подршка, провенствено, студентима прве године, да се што боље снађу на почетку студија. Задатак студента ментора је да млађе колеге упуте у свет високог образовања на бази свог искуства и практичних примера и пруже им неопходну подршку како би што ефикасније испуњавали своје академске обавезе.

За бруцоше је веома важно да имају неког, блиског по годинама и статусу, да им пружи подршку у стручној сфери, укаже на могуће проблеме у току школовања и пружи савет како да те проблеме  реши. Старије колеге су ту, да им помогну  да се прилагоде i новој средини ван факултета.

Поред помоћи бруцошима да лакше преброде прелаз са средњошколског начина наставе на академски ниво образовања, циљ овог пројекта је повезивање студената свих година и нивоа студија, побољшање комуникације међу њима и, наравно, дружење.

Следећи мото  „Студент у центру пажње“, управа Машинског факултета је поздравила овај пројекат  Студентског парламента, као што је подржала и друге студентске иницијативе за унапређење квалитета наставе. Од  групног спремања испита до активности које се односе на организовање конференција и стручних скупова, учешће у домаћим и међународним такмичењима и слично.

Студенти су студентима ближи. Имају отворенију међусобну комуникацију и такав однос да могу једни другима да кажу све што им смета у настави и што би требало изменити. С друге стране, студенти са виших година студија, који желе да наставе академску каријеру, на овај начин могу активније да се укључе у наставни процес и стичу потребна искуства.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.