Упис 2019/2020: На Машинац конкурисало више од 1100 будућих бруцоша

На факултетима Универзитета у Београду завршено је пријављивање на конкурс за упис на основне академске студије у школској 2019/2020. години. Већ од понедељка, у зависности од факултета почиње полагање пријемних испита. И ове године, владало је велико интересовање за техничке и биомедицинскне науке.

За упис у прву годину основних академских студија на Машинском факултету у Београду, који ове године, поред студијског програма Машинско инжењерство, у понуди има и студијски програм Информационе технологије у машинству,  пријавило се укупно 1113 будућих бруцоша. Од тог броја, 134  се определо за смер ИТ у машинству, док је 979 кандидата конкурисало за студије класичног машинског инжењерства.

Осим, два студијска програма, Машински факултет нуди и велики број буџетских места. На студијском програму Информационе технологије у машинству, биће уписано 60 кандидата – 20 на буџету и 40 самофинасирајућих. Знатно већи број студената биће уписан на студијском програму  Машинско инжењерство, где је предвиђено укупно 620 места – 500 буџетских и 120 самофинансирајућих.

Већина будућих академаца наводи да се за студије машинства определило због широке лепезе перспективних занимања и извесније професионалне будућности. Ипак, пре  него добију индекс, очекује их пријемни испит из математике. Кандидати који конкуришу за студијски прогорам Информационе технологије у машинству, пријемни полажу у среду, 26. јуна, а они који су се определили за смер Машинско инжењерство, у четвртак 27. јуна.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.