Стручна посета компанији Инмолд пласт из Пожеге

Студенти треће године основних студија и друге године мастер студија Машинског факултета у Београду, који слушају предмете предмете на Катедри за производно машинство, недавно су посетили компанију „Инмолд пласт“ из Пожеге.

Гости су срдачно дочекани, а добродошлицу им је пожелео професор Томислав Милетић, који им је представио INTEC центар за дуално образовање, где се спроводи  обука средњошколаца за занимања – техничар за компјутерско управљање и техничар мехатронике. Током посете овом центру, студенти су имали прилику да присуствују  мотивационом предавању господина Владимира Милетића.

Пажњу будућих инжењера привукли су погони у којима се производе алати, роботи, резервни и машински делови, алати за штанцовање и ливење метала, алати за бризгање пластике и пластичне амбалаже. После обиласка компаније, професор Миленко Стефановић је госте повео у обилазак града и главног градског трга, иначе, симбола Пожеге, где их је упознао са културно-историјским знаменитостима и природним и географским карактеристикама тог краја.

Инмолд пласт (https://www.inmold-ltd.com/)  је породична компанија, основана 2006. године, а своје пословање темељи на врхунском квалитету производа, услуга и односа са купцима. Ова компанија, која се бави израдом високвалитених алата за бризгање пластике и обојених метала и IML робота, један је од пионира дигитализације у Србији.

Директор компаније Горан Јанковић је недавно био гост Машинског факулета у Београду, где је на панелу о Индустрији 4.0 говорио о искуствима примене нових технологија у пракси. Запослени и студенти Машинског факулета су са задовољством прихватили позив да посете компанију и упознају се са новим начином производње, који се увелико примењује у свету. Ангажовањем  доц. др Михајла Поповића и асистента Милоша Пјевића са Катедре за производно машинство, посета је убрзо реализована.

(Извор: Катедра за производно машинство)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.