Машинском факултету уручена захвалница Војне академије

На Свечаној академији поводом 169 година од оснивања Војне академије, Машинском факултету у Београду уручена је захвалница за досадашњу успешну сарадњу. У име Машинског факултета, признање је примио продекан за међународну сарадњу, проф. др  Предраг Елек.

Између две институције постоји дугогодишња сарадња, првенствено у домену наставе и то на сва три нивоа студија –  основним, мастер и докторским студијама. Наш заједнички циљ да ту сарадњу унапредимо и проширимо и на заједничке научноистраживачке пројекте, рекао је, између осталог, проф. Елек.

Војна академија је свечано обележила  18. март – Дан Војне академије и 169 година од оснивања ове институције.  Тим поводом одржан је дефиле припадника Војне академије, а начелник Војне академије, генелар-мајор, проф. др Бојан Зрнић  уручио је војне спомен медаље и стимулативне награде најзаслужнијим припадницима ВА.

Поздрављајући бројне званице на свечаности обележавања Дана Војне академије, генерал Зрнић је подсетио да Војна академија има историју у којој је, у основи и самој суштини, записана историја нашег народа у последња два века. Од тежње да се институционализује снага народа и његова страст према слободи, преко настојања да се образује и васпита истинскла елита – елита знања и сопосбности, спремна на самопрегор и пожртвовање, поручио је генерал Зрнић.

Свечаној академији присуствовали су државни секретари у Министарству одбране Александар Живковић и Бојан Јоцић, ректор Универзитета одбране, генерал-мајор Горан Радовановић, представници Министарства одбране и Војске Србије, професори и сарадници Универзитета одбране, као и бројни сарадници и пријатељи Војне академије.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.