Студенти МФ у посети ТЕ Никола Тесла Б у Обреновцу

Студенти прве и друге године мастер академских студија Модула за термотехнику Машинског факултета у Београду боравили су у стручној посети ТЕ „Никола Тесла Б”, Ушће Обреновац.

Наставним плановима и програмима за предмете Елементи и опрема парних котлова на првој години, и Термоелектране и топлане на другој години мастера, предвиђена је посета термоенергетском постројењу у близини Београда.

Студенте и наставнике поздравио је поздравио директор термоелектране ТЕНТ Б г-дин Дарко Шарић, дипл. ел. инж., који је одржао уводне предавање у којем је будуће машинске инжењере информисао о раду елекране. Током посете студенти су имали прилику да обиђу командну салу, постројење за припрему угљеног праха, парни котао, црпну станицу, постројење за допрему угља и стовариште, електрофилтере, као и да са коте 115 m (круна котла) осмотре локацију на којој се налази ТЕ „Никола Тесла Б“.

Захваљујући доброј сарадњи предметних наставника са извршним директором за техничке послове производње енергије, г-дином Савом Безмаревићем, дипл. инж. маш., студентима Машинског факултета омогућено је да посете ово термоенергетско постројење ЕПС-а, које се налази на десној обали реке Саве, на око 55км узводно од Београда.

 

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.