Машинци најхуманији у добровољном давању крви

Студенти Машинског факултета у Београду, недавно су добили признање од Института за трансфузију Републике Србије за исказану хуманост у добровољном давању крви током школске 2017/2018. године, али за и ширење свести о значају добровољног давалаштва међу студентском популацијом. Академци МФ освојили су прво место међу свим факултетима Београдског универзитета, јер су, како се наводи у образложењу, поред највеће хуманости остварили и велики напедак у области хуманитарног рада.

Да је признање заслужено, потврдила је и једанаеста акција добровољног давања крви, коју традиционално организују Студентски парламет МФ и Институт за трансфузију РС.  Поред студената, у овој акцији су учествовали и професори, као и ненаставно особље Машинског факултета. Ово је прва акција по реду у овој школској години, а одзив студената је премашио очекиваних 60 давалаца. У акцији учествовало укупно 79 студената, од тога 27 девојака.  Оно што је најважније, током акције Машински факултет је постао богатији за 21 новог даваоца крви.

Током школске године, на сваком факултету БУ организују се две акције добровољног давања крви, једна у зимском, друга у летњем семестру. Научно наставна већа  подржавају ове хумане актвности, што у великој мери олакшава хуманитарни рад студената и доприноси успешности акција.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.