Дугогодишња сарадња МФ и компаније LG и посета фабрици у Јужној Кореји

Компанија LG, посредством представништва у Београду је дугогодишњи сарадник Катедре за термотехнику Машинског факултета Универзитета у Београду. Поред опреме коју је ова компанија донирала Лабораторији за термотехнику, студенти завршне године мастер студија имају прилику да у оквиру LG академије у Београду стекну и практична знања о ВРФ системима и сазнају више о најсавременијим техничким решењима.

Компанија LG је, између осталог,  међу првима подржала студентске напоре и дала стручне савете  и помоћ тиму са Машинског факултета приликом пројектовања термотехничких инсталација одрживе пустињске куће TwistBox  која ће представљати Србију на такмичењу Solar Decathlon у Дубаију.

Доцент др Александра Сретеновић, која је, иначе,  ментор дела тима са Машинског факултета,  имала је јединствену прилику да посети фабрику LG  уређаја за климатизацију и истраживачки центар у Јужној Кореји.

„Изузетна организација и гостопримство колега из  LG-a  је допринело незаборавном утиску и учинило ово путовање посебним. У фабрици која је оставила сјајан утисак на све посетиоце је приказана линија за производњу компресора и спољашњих јединица VRF система. Инжењери који су ангажовани и на истраживачким пројектима су показали интересовање за интензивирање сарадње са колегама и истраживачима у Србији“, истакла је др Сретеновић.

У оквиру посете организован је и обилазак новоотвореног истраживачког центра компаније LG у Сеулу.

„Овај импресивни центар који је отворен пре само неколико месеци се простире на 1.100.000 м2 и запошљава преко 25.0000 људи (пре свега истраживача) и представља један од највећих истраживачких кампуса на свету. То је била јединствена прилика да присуствујемо месту на коме настају и развијају се идеје које предстваљају будућност и иновације у термотехничким системима“, нагласила је наша саговорница.

На крају посете, посетиоци су обишли и неколико референтних објеката и ближе се упознали са најсавременијим технолошким решењима која се примењују у објектима у Јужној Кореји.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.