Наградни конкурс „Светлана Ђурђевић Лукић“ за студентске радове

Центар за истраживање јавних политика (ЦЕНТАР) позива све заинтересоване студенте основних, специјалистичких, мастер и докторских студија да учествују на другом наградном конкурсу за најбоље радове из области људске безбедности. Рок за достављање радова је 15. септембар 2018. године.

Наградни конкурс „Светлана Ђурђевић Лукић“ настао је са идејом промоције и операционализације концепта људске безбедности. Дугогодишњи ангажман и допринос емпиријском и теоријском истраживању људске безбедности којим се трагично преминула кооснивачица ЦЕНТРА бавила, представља покретачку идеју овог наградног конкурса.

Имајући у виду да је Светлана Ђурђевић Лукић трагично страдала у саобраћајној несрећи, поред дефинисаних тема овогодишњег конкурса, ЦЕНТАР позива студенте да кроз своје радове дају допринос теми безбедности у саобраћају.

Теме овогодишњег конкурса су:

  • Постконфликтна друштва и пролиферација лаког и малокалибарског оружја;
  • Безбедност рањивих група;
  • Информациона (сајбер) безбедност;
  • Природне катастрофе и безбедност у заједници;
  • Нови изазови здравствене безбедности;
  • Безбедност у саобраћају;

Најбоља два рада (један рад из категорије основних студија и један рад из категорије студија другог степена) биће награђени тромесечном, односно двомесечном стипендијом. Радови ће бити објављени у двојезичном зборнику заједно са осталим одабраним радовима. Ауторима радова ће награде бити додељене на свечаности која ће бити одржана у децембру 2018. године у Београду. О условима конкура можете погледати овде.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.