Главне поруке „Maintenance Forum-а 2018“

Домаћинским пословањем, добим одржавањем и добром проценом предузећа у јавном сектору могу уштедети средства готово једнака профиту у великим компанијама, основни је закључак недавно одржаног  Међународног научно-стручног скупа „Maintenance Forum 2018“.

„Maintenance Forum“ представља водећи форум за презентацију нових резултата и могућности у широкој области  „Asset management“ и окупља водеће стручњаке из земље и света у области машинства, саобраћаја, енергетике, економије, екологије и квалитета.

Ове године акценат је стављен на неопходност подизања свести о значају управљања одржавањем привредних система и средстава рада у светлу чињенице да дигитализација омогућава велики и брз напредак, а да многе земље југоисточне Европе троше само 20-50% средстава потребних за правилно одржавање. У том смислу, скуп је био прилика да се стручна јавност упозна са концепцијом, потребама, предузетим акцијама и перспективама развоја у оквиру широке области „Asset management“-a. Посебна пажња посвећена је Индустрији 4.0. & „Asset management“.

У оквиру „Maintenance Forum“-а одржан је и Panel of Road Builders  and Road Ttransporters“ и Бизнис форум директора комуналних предузећа.

Форум је био одлична прилика за сусрет академске научне заједнице и стручњака из привреде који се баве одржавањем техничких система као и управљањем средстава – „Asset Management“, о чему најбоље говори податак да  је скупу присуствовало више од 250 стручњака, чланова академских заједница и представника институција из целог света – Енглеске, Немачке, Белгије, Русије, Америке, Кине, Канаде и других земаља.

Скуп је организовало Друштво одржавалаца техничких система (ДОТС) у сарадњи са Машинским факултетом у Београду, а уз подршку Института за истраживања и пројектовања у привреди.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.