Студенти МФ факултета у посети компанији  „Унисол“

Студенти Машинског факултета у Београду који похађају изборни предмет Основе турбомашина на трећој години основних академских студија и студенти прве године МАС Модула за хидроенергетику посетили су фирму „Унисол“ из Београда.

„Унисол“ je један од највећих домаћих произвођача прехрамбених производа у региону и власник великог броја брендова, међу којима је најпознатији „Полимарк“, по коме је ова компанија носила назив до 2016. године.

„Током посете овој компанији, студенти су могли да се упознају са практичном применом различитих турбомашина у постројењима једног комплексног система прехрамбене индустрије и тиме употпуне своја теоријска знања стечена на предавањима, што је и био основни циљ реализоване стручне посете“, истакао је за сајт МФ проф. др Иван Божић.

Госте је поздравио и пожелео им добродошлицу господин Ненад Ракић, сениор вођа одељења – Одржавање, а затим их је уз савете о безбедности током боравка повео у обилазак погона.  Будући млади инжењери имали су прилику да сазнају све о производном програму, делтностима појединих погона, организацији процеса припреме за производњу и о самој производњи.

О специфичним инжењерским изазовима са којима се сусрећу запослени у фирми говорио је и господин Дарко Вучковић, дипл.инж.маш., сениор менаџер службе Техничка подршка и некадашњи студент Одсека за хидроенергетику Машинског факултета у Београду.

Објашњења о основним елементима и принципима функционисања поједине процесне опреме у производњи (хомогенизаторa и пунилицa), котларског постројења, система за грејање, постројења за припрему воде и компресорских станица, агрегата за хлађење воде, као и о примени пумпи, компресора и вентилатора у њима, давали су господин Дејан Дозет, оператер одржавања, и студент докторских студија на Машинском факултету у Београду, Јован Илић који је своја прва инжењерска искуства стицао управо у овим постројењима у току једногодишњег приправничког стажа.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.