Студенти МФ у стручној  посети „Милановић инжењерингу“

Студенти треће године основних и прве године мастер академских студија Катедре за шинска возила Машинског факултета у Београду, посетили су компанију „Милановић инжењеринг“ у Церовцу код Крагујевца. Ова фирма која се бави пројектовањем, инжењерингом и производњом компоненти за шинска возила, од фебруара ове године је у стопроцентном васништву „Siemens AG“ и део је „Siemens Mobility“ дивизије.

Током посете„Милановић инжењерингу“ студенти су имали прилику да се детаљније упознају са конструисањем, техничком припремом производње и производњом елемената, подсклопова и склопова савремених шинских возила и возова великих брзина. Домаћини су будуће инжењере машинства упознали и са осталим секторима компаније, као и плановима развоја индустрије шинских возила у том региону и могућностима запослења.

Стручна посета организована је у оквиру научноистраживачке, стручне и пословно – техничке сарадње Машинског факултета у Београду и команије „Милановић инжењеринг“. Током разговора доц. др Јована Танасковића са МФ са представницима компаније потврђен је наставак ове веома успешне сарадње која се реализује кроз стручне посете и праксе, као и могућност запошљавања студената Катедре за шинска возила.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.