Делегација МФ у студијској посети Кини

Делегација Машинског факултета у Београду борави у тронедељној студијској посети НР Кини која се реализује у оквиру сарадње са HBIS Group Serbia Iron & Steel d.o.o. Београд, чланицом кинеске компаније HBIS Group. Чланови београдске делегације заједно са колегама из HBIS Group Serbia учествују на „Семинару о процесима у Хладној ваљаонци у оквиру међународне сарадње о производним капацитетима Србије у 2018.“

Семинар је свечано отворен 15. маја на Хебеи универзитету у Шиђаџуанг, а госте из Србије су поздравили др Чен Лианг, проректор Хебеи универзитета и господин Жанг Ксијаошуаи, заменик генералног секретара компаније HBIS Group (линк: http://news.heuet.edu.cn/news/?type=detail&id=4629 ).

Учесници семинара су током прве недеље присуствовали многобројним предавањима на тему културе, традиције, организације и економије најмногољудније државе на свету, изјавио је за сајт МФ, доц. Др Михајло Поповић, који предводи  делегацију МФ. Очарани смо срдачношћу и љубазношћу домаћина. Предавања су изузетно занимљива, а предавачи су водећи стручњаци у својим областима, рекао је др Поповић, нагласивши да постоји велико интересовање за образовање и усавршавање студената из НР Кине у Србији.

Студијска посета НР Кини започела је 14. маја и трајаће до 3. јуна, а у делегцији МФ, поред др Поповића су и и доц. др Горан Младеновић, асистент Душан Недељковић и студенти докторских студија Ивана Цветковић и Марија Милановић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.