Међународни научно-стручни скуп „Maintenance Forum 2018“ од 24. до 26. маја у Београду

Међународни научно-стручни скуп „Maintenance Forum 2018“ биће одржан од 24. до 26. маја 2018. године у београдском хотелу Crowne Plaza. Форум је одлична прилика за сусрет академске научне заједнице и стручњака из привреде који се баве одржавањем техничких система као и управљањем средстава – „Asset Management“. Скуп организује Друштво одржавалаца техничких система (ДОТС) у сарадњи са Машинским факултетом у Београду, а уз подршку Института за истраживања и пројектовања у привреди.

Циљ скупа је да пажњу јавности усмери на значај партнерства науке и стуке, као и на значај управљања средствима рада.

Ове године фокус Форума је на подизању свести о значају управљања одржавањем привредних система и средстава рада у светлу чињенице да дигитализација омогућава велики и брз напредак, а да многе земље југоисточне Европе троше само 20-50% средстава потребних за правилно одржавање. Циљ је да се стручна јавност упозна са концепцијом, потребама, предузетим акцијама и перспективама развоја у оквиру широке области „Asset management“-a. Зато ће посебна пажња бити посвећена Индустрији 4.0. & Asset management“.

„Maintenance Forum“ представља водећи форум за презентацију нових резултата и могућности у широкој области  „Asset management“ и окупља водеће стручњаке из области машинства, саобраћаја, енергетике, економије, екологије и квалитета. Форум, такође, пружа прилику за сусрете еминентних привредника из региона са научницима, истраживачима и стручњацима са факултета. С обзиром на дугогодишњу традицију Форума, очекује се учешће више од 250 стручњака, чланова академских заједница и представника институција из целог света – Енглеске, Немачке, Белгије, Русије, Америке, Кине, Канаде и других земаља.

У оквиру „Maintenance Forum“-а биће одржан и Panel of Road Builders  and Road Ttransporters“ и Бизнис форум директора комуналних предузећа.

Више информација можете наћи на сајту Форума: www.maintenanceforum.net

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.