Трећа међународна конференција о Индустрији 4.0 у организацији Машинског факултета

фото: twitter

У оквиру Недеље високих технолошких знања од 5. до 7. јуна на Машинском факултету у Београду биће одржана трећа, по реду, Међународна конференција о Индустрији 4.0.  Скуп је јединствена прилика да се чују искуства развијених земаља у примени тог модела  и да се кроз анализу свих аспеката тог концепта  дефинише модел за Србију. Главни резултат конференције биће бела књига и предлог јасне мапе пута за област истраживања, развоја и примене Индустрије 4.0 у Србији.

О стратешким правцима и могућностима које треба дефинисати и следити за развој модела Индустрије 4.0 у нашој земљи биће речи и на скуповима који ће у оквиру конференције одржани у  компанији ФЦА Србија у Крагујевцу (6. Јун) и у Научно-технолошком парку Београд (7. јун).

Производња је главни покретач глобалног економског раста, а технолошки развој у ланцу процеса производње, кроз стално унапређење додатих вредности за купца, представља данашњи концепт индустријског развоја, на коме се базира индустрија развијених земаља и то кроз фабрике будућности, дигиталну производњу и сајбер-физичку производњу. Академска и стручна јавност сагласана је ставу да и Србија мора да се индустријализује да би имала високе стопе раста и опстала у све суровијој тржишној утакмици у свету.

Четрдесет и пет међународних и домаћих експерата, научника и истраживача из САД, Европе, Јапана, Аустралије и Србије анализираће аспекте нове индустријализације, уз присуство  више од 200 пријављених учесника, креатора иновативних индустријских политика, директора компанија, представника индустријских удружења и академске јавности.

Конференцију организује Машински факултет у Београду у сарадњи са Привредном комором Србија – Привредна комора Београд и компанијом ФЦА Србија из Крагујевца, а уз подршку  Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства привреде у Влади Републике Србије. У припреми Конференције учествовао је и светски стручњак за област индустријских политика и технолошког развоја, проф. др Јун Ни са Машинског факултета Универзитета у Мичигену, који је и председавајући овом конференцијом.

Додатне информације и регистрација учешћа – www.mefics.rs

Bookmark the permalink.

Comments are closed.