Maшинијада 2018 – Студенти МФ најбољи међу најбољима!

Студенти Машинског факултета у Београду заузели су прво место у генералном пласману управо завршене 58. Машинијаде, која је ове године одржана у Сунчаном Брегу у Бугарској. Чланови репрезентације МФ су у конкуренцији 13 факултета са простора бивше СФРЈ, бриљирали и на такмичењу у знању, али и у спортским надметањима. Освојена прва места у обе категорије и ове године су им донела тутулу победника целокупног такмичења.

На овогодишњој “Машинијади” учествовали су студенти машинских факултета из Новог Сада, Ниша, Краљева, Крагујевца, Косовске Митровице, Зенице, Мостара, Сарајева, Источног Сарајева, Подгорице, Бања Луке и Требиња.  За факултете, такмичење је била добра прилика да виде на ком нивоу знања се налазе и којим вештинама владају њихови најбољи студенти.

Набољи међу најбољима били су студенти београдског „Машинца“.  На такмичењу у знању освојили су прво место у области машинских елемената (Милена Радовановић и Радован Ђуровић), механике  (Јагош Стојановић и Лука Миличић),  механике флуида (Милутин Винуловић и Милан Глигоријевић),  термодинамике (Марија Башић и Игор  Радојчић),  математике 2 (Лука Миличић и Богдан Куљанин).  Студенти МФ постигли су изузетне резултате и у другим научним дисциплинама. Антонина Вукобрат и Антонина Антонић биле су друге на такмичењу из математике 1, а Предраг Павловић и Петар Теомировић заузели су високо друго место из отпорности материјала.   Постигнути резултати  обезбедили су им и прво место у генералном пласману такмичења у знању.

Када је реч о спортском такмичењу,  женска селекција “Машинца” освојила је прво место у шаху, футсалу, кошарци и рукомету. Њихове колеге бриљирали су у рукомету, где су освојило прво место, а мушка селекција МФ била је успешна и у осталим спротским дисциплинама. Укупни резултати донели су им прво место у генералном пласману и у овој такмичарској дисциплини.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.