M E X T 2019 – Стипендије Владе Јапана

Амбасада Јапана обавештава све заинтересоване кандидате у Републици Србији и Црној Гори да је од среде, 18. априла 2018. године почео конкурс за МЕXТ (Министарство образовања, спорта, науке и технологије Владе Јапана) стипендије за 2019. годину за студенте из Републике Србије и студенте из Црне Горе.  Конкурс је отворен до петка, 25. маја 2018. године.

Предвиђене су две категорије стипендија:

  1. Стипендије за основне студије у Јапану

    Детаљне информације о стипендијама и формуларе можете преузети на:       http://www.studyjapan.go.jp/jp/smap_stopj-applications_undergraduate.html

     2. Стипендије за студенте истраживаче/постдипломце

    Детаљне информације о стипендијама и формуларе можете преузети на:    http://www.studyjapan.go.jp/jp/smap_stopj-applications_research.html

Обе категорије укључујуобавезно тестирање знања енглеског и јапанског језика. За додипломске студије ће се, у зависности од области студирања, обавити тестирање знања математике, физике, хемије и биологије на енглеском језику.

О датуму и месту одржавања испита кандидати ће бити обавештени по завршетку пријавног периода.  За остале информације контактирати Одељење за културу и медије Јапанске амбасаде.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.