„Bubble Cup“- Тимско такмичење у програмирању

Компанија Microsoft и ове године организује „Bubble Cup“- Тимско такмичење у програмирању и решавању алгоритамских задатака за студенте и средњошколце. Развојни центар компаније Microsoft  у Србији позива све заинтересоване кандидате да се у периоду  oд 26. марта до 28. априла 2018. године пријаве за учешће на овом међународном такмичењу.

„Bubble Cup“ је тимско такмичење у програмирању и решавању алгоритамских задатака, осмишљено још 2008. године од стране Развојног центра компаније Microsoft у Србији. Циљ такмичења је популаризација програмирања међу младима, привлачење талентованих младих програмера из земље и региона, и промовисање тимског рада.

„Bubble Cup“ такмичење организује се у неколико фаза. Након регистрације на интернет порталу www.bubblecup.org    организују се квалификације у две онлајн рунде.

Током квалификација постојаће две дивизије:

  1. Premier League – дивизија отворена за универзитетске и средњошколске тимове који испуњавају неопходне услове, што можете погледати ОВДЕ.
  2. Rising Stars – дивизија отворена само за средње школе из Србије које испуњавају неопходне услове.

Прва онлајн рунда квалификација одржаће се од 01. до 25. априла, а друга од 01. до 25. маја 2018. године.

Током ове две рунде потребно је да такмичари реше одређени број задатака. Најбољи тимови средњошколаца и студената, према јасно дефинисаним критеријумима, постају финалисти овог такмичења.

Финале „Bubble Cup“ такмичења организује се сваке године у септембру у Београду.

За детаље у вези са правилима такмичења заинтересовани информације могу добити на интернет порталу www.bubblecup.org,   на имејл адреси bubble@bubblecup.org  или преко Facebook стране такмичења: www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.