Конкурс за националне стипендије „За жене у науци“ 2018.

У партнерству Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Националне Комисије за Унеско и компаније L’Oreal Балкан и ове године отворен је конкурс за националне стипендије у оквиру програма “За жене у науци”, намењен научницама из Србије које се баве научноистраживачким радом у области природних наука. Конкурс је отворен до 31. марта 2018. године.

У склопу новог циклуса програма биће додељене три стипендије, свака у износу од пет хиљада евра у динарској противвредности.

За стипендије „За жене у науци“ могу да конкуришу научнице које се баве истраживањима у области природних наука, имају до 35 година живота и уписане су на докторске студије или су их већ завршиле.

Детаљне информације о начину пријаве (укључујући пријавни формулар и општа правила конкурса за 2018. годину) можете погледати на интернет адреси www.zeneunauci.co.rs

L’Oréal – UNESCO „За жене у науци“ је јединствени међународни програм који постоји од 1998. године а креиран је да промовише и охрабри жене које доприносе научном напретку у целом свету. Иницијатива „За жене у науци“ постала је референтна тачка за међународна научна достигнућа, врста јавног форума и непроцењив извор мотивације, подршке и инспирације женама у области науке.

Програм националних стипендија у Србији постоји од 2010. године и део је међународног програма L’Oréal – UNESCO „За жене у науци“ који укључује различите видове подршке и афирмације улоге жена истраживача у Србији и њиховог доприноса научном напретку. Учешћем у овом програму младим научницама омогућен је приступ међународној заједници жена у науци. Стипендисткиње ће бити проглашене на свечаној церемонији која ће бити одржана у Београду током јесени 2018. године.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.