CATIA & SIMULIA Abaqus – Бесплатно за студенте

CADCAM група се и ове године код компаније Dassault Systemes изборила за бесплатни CATIA & SIMULIA Abaqus софтвер за студенте у Србији, Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији.  Због великог интересовања акција преузимања бесплатних лиценци продужена је до 24. новембра, а детаље можете погледати на https://www.cadcam-group.eu/rs/blog/news/catia-simulia-abaqus-besplatna-licenca-za-studente.

CATIA®је водећи светски софвер за инжењеринг, пројектовање и 3D CAD вештине. Користи се за пројектовање, симулацију, анализу и производњу у различитим индустријама, попут авио индустрије, ауто индустрије, производње робе широке потрошње и индустријске опреме и у многим другим областима. Примењива је у индустријама свих величина, од производних гиганата, преко њиховог ланца снабдевања, до малих, независних произвођача.

Abaqus је комплетно решење за реалне симулације и представља алат за анализу методом коначних елемената. У индустрији се користи како за рутинске, тако и за софистициране симулације, почев од једноставнијих статичких анализа, па све до комплексних анализа попут мулти-физичких појава, црасх тестова, балистике, динамике флуида итд., како би се предвидело понашање производа и смањила/елиминисала потреба за физичким прототипом.

Abaqus за студенте доступан је само на Windows платформи и подржава структурне моделе до 1000 чворова и до 10 000 чворова за ЦФД моделе. Целокупна документација доступна је у ХТМЛ формату и представља одличан алат за учење Abaqus-а, како на факултету тако и код куће.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.