Путујући студентски сајам – студије у Француској

У сарадњи са Campus France, француском агенцијом која се бави промоцијом француског високог школства, као и мобилношћу и пријемом иностраних студената, Универзитет из Новог Сада И Француски институт у Србији, организују осми “Путујући студентски сајам“ у среду, 1. новембра, од 10 до 16.30, у Ректорату Универзитета у НС, а у четвртак, 2. новембра, од 10 до 16 часова, у Француском институту у Београду.

Сајам представља посебну прилику да студенти из Србије добију све корисне информације о студијама у Француској као и о франкофоним студијским програмима на Балкану. То је за њих, заиста, јединствена прилика да се непосредно сретну са представницима француских универзитета, руководиоцима франкофоних студијских програма у Србијии и на Балкану, као и главним актерима који могу да финансирају њихову мобилност.

Током два дана студенти ће имати и прилику да присуствују презентацијама о разним могућностима добијања стипендија за студирање у Француској, са посебним нагласком на стипендијама Владе Француске за које се конкурс за 2018-2019. годину отвара 1. новембра 2017. као и тематским предавањима о посебним програмима из следећих области: техничких и примењених наука, политичких наука, уметности и менаџмента.

Новост ове године су и посебни сегменти посвећени сусретима између српских и француских представника високообразовних установа у циљу продубљивања и развоја постојеће сарадње.

Програм сајма можете погледати на следећем линку: http://www.institutfrancais.rs/putujuci-studentski-sajam-2017/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.