Студенти МФ – Понос за будућност!

Поводом Дана МФ приређен је свечани пријем за најбоље студенте у школској 2016/2017. години. За постигнуте резултате на основним и мастер студијама и просечну оцену изнад 9, похвале и пригодне награде ове године добило је 195 студената.

Најбољи међу најбољима су – студент генерације Ђорђе Петковић, мастер инжењер машинства – термоенергетика, са просечном оценом 9,93 на основним и 9,95 на мастер студијама. Ђорђе је такође понео титулу и најбољег на мастер студијама . Најбољи студенти на Основним академским студијама су Милана Шумарац и Марко Вег са просечном оценом 10.Студент генерације Универзитета у Београду са Машинског факултета је Милош Петрашиновић , који је у школској 2015/2016 години у року дипломирао на ОАС са оценом 10.

Ви сте понос Машинског факултета, а ваш успех важна порука за будућност Србије, поручио је, честитајући студентима, декан МФ, проф. др Радивоје Митровић. То значи, наставио је он, да сте ви она снага будућег развоја на коју могу да рачунају и Машински факултет, али и целокупна привреде наше земље.

Поздрављајући студенте, продекан за наставу МФ, проф. др Љубодград Тановић је рекао да су они нешто највредније што Машински факултет и Србија имају. Резултати које сте током школовања остварили у знању, вештинама, спорту и на другим пољима, дају нам за право да у вама видимо креаторе будућег економског развоја земље базираног на знању, пручио је студентима проф. Тановић пожелевши им успех у наставку школовања и професионалној каријери.

Како се постаје најбољи студент

Kако се постаје студент генерације, шта су највећи изазови и где себе виде даље, само су нека од питања које смо упутили Милани Шумарац, Марку Вегу и Ђорђу Петковићу – најбољим студентима у школској 2016/2017. години. Осим што су студенти генерације, заједничко им је и то што своје професионалне каријере желе да граде у Србији, као наставници и истраживачи на Машинском факултету.

Милана Шумарац је сада студент прве године мастер студија на смеру за аутоматско управљање. Награду доживљава првенствено као признање за уложен труд током основних академских студија, али и подстрек за даље школовање. Члан је Формула студент тима „Друмска стрела“. Искусто које је стекла кроз тај пројекат пуно јој је помогло и током студија. Друмска стрела ми је пружила могућност, не само да теоријска знања стечена током студија применим у пракси, него и да их проширим, подвлачи Милана.

И Марко Вег је на првој години мастера, али на смеру бродоградња. Награду такође доживља као велики подстрек. Машински факултет је иначе факултет где професори цене рад и труд студената. Увек су ту за нас, да нам помогну и подстакну нас да сами проналазимо решења за неки инжењерски проблем и на тај начин се усавршавамо. Марко након мастера планира да упише докторске студије и професионалну каријеру настави на Машинском факултету.

Студент генерације, Ђорђе Петковић сада већ, мастер инжењер машинства – термоенергетике, каже да му је драго због награде јер је тонајбоља потврда за уложен труд. Током студија се нисам пуно оптерећивао оценама, више ми је било важно да у року положим испите, мада сам увек био међу најбољим студентима, истиче Ђорђе. Ове године уписује докторске студије, а након тога жеља му је да се бави научним радом на Машинском факултету.

Једно је сигруно, до успеха се не долази преко ноћи. Међутим, поред великог труда и љубав према науци има одлучујућу улогу… Барем за оне који желе да померају границе…

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.