MHCL 2017 – О савременим трендовима у области интралогистике, логистике и машина за механизацију

На Машинском факултету у Београду свечано је отврена 22. International Conference on Material Handling, Constructions and Logistic – MHCL 2017, један од најзначајнијих међународних скупова у области интралогостике и логистике, као и машина за механизацију.

Скуп је отворио др Виктор Недовић, помоћник министра просвете РС за међународну сарадњу и европске интеграције. Поздрављајући учеснике, проф. др Ненад Зрнић, продекан за међународну сарадњу МФ и један од оргнизатора скупа, најпе се осврнуо на историјат Машинског факултета у Београду, нагласивши да је то најстарија и најугледнија високообразовна институција у области машинских наука у Србији и региону, на којој данас постоји 21 модул – од  фундаменталних до потпуно нових смерова који су одговор на захтеве савременог тржишта.

Говорећи о квалитету високог образовања у Србији, професор Зрнић је истакао да је Машински факултет у Београду део Београдског универзитета, који је на престижној Шангајској листи рангиран међу 300 најбољих универзитета у свету.  Такође, наствио је, према рангирању „Universistas 21“ за 2017. годину Србија се налази на 1. месту када је реч о односу улагања државе у високо образовање и остварених резултата.

У раду скупа, који заједно организују Машински факултет у Београду и Технички универзитет из Беча, учествују водећи истраживачи из Србије и још 14 земаља – Аустрије, Немачке, Холандије, Данске, Италије, Пољске, Грчке, Турске, Алжира, Кине, Вијетнама, Словеније, Хрватске и Црне Горе. До петка, 6. октобра, докле траје конфренција биће представљено укупно 50 радова, од којих су шест по позиву. Ове године акценат сављен на неколико тема: транспортне машине прекидног и непрекидног дејства, рударске и грађевинске машине, логистички и интралогистички системи, инжењерски дизајн, као и логистика у лукама.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.