Сећање на професора Александра Вега

Комеморативна седница посвећена нашем драгом и поштованом др Александру Вегу 1959 – 2017. редовном професору Катедре за теорију механизама и машина, председнику Савета Машинског факултета Универзитета у Београду од 2009. до 2012. године одржаће се на Машинском факултету у Београду, у четвртак 21. септембра у Свечаној сали (сала 211 на другом спрату), са почетком у 11 часова.

Професор др Александар Вег, редовни професор Катедре за теорију механизама и машина на Машинском факултету у Београду и легенда једриличарства у Србији, трагично је настрадао у 24.  јуна, у удесу летелице недалеко од спротског аеродорома Велики Радници, код Сремске Митровице.

Ерудита, креативан, иновативан, пун оптимизма и позитивне животне енергије, професор Вег био је изузетно поштован међу колегама и омиљен код  студената Машинског факултета. Професор Вег је важио за искусног летача и инструктора. Једриличарство је за њега било „осећај безграничне слободе, тешко упоредив са било чим овоземаљским“.

Овај утисак је посебно снажан када кружите у ваздуху са соколовима, орловима, понекад родама. То су птице које не машу крилима када лете, већ само елегантно крстаре ваздухом, управо онако како то чине једрилице“, написао је својевремено проф. Вег.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.