Први међународни конгрес Одржива архитектура-енергетска ефикасност

Први међународни конгрес ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА – ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ биће одржан 7. и 8. октобра 2017. године,  у згради Југословенске кинотеке у  Београду. Конгрес организују Удружење ЕКОКУЛТ+ и Магазин за еко архитектуру и културу ЕКО КУЦ́А, у сарадњи са Архитектонским факултетом Универзитета у Београду.

Ова велика манифестација архитектуре и културе окупиће на једном месту најпознатије светске архитекте који ће кроз предавања, радионице и изложбу пренети своја искуства и знања кроз приказ рецентих пројеката, архитектима стручњацима из тангенцијалних области, дизајнерима, као и студентима и докторантима.

Конгрес ће, кроз све сегменте, обухватити значајне теме са фокусом на одрживи, еколошки и енергетски ефикасан приступ у архитектури уз употребу обновљивих извора енергије, одговарајућих материјала, савремених технологија и система грађења.

Кроз рецентне пројекте и студије предавачи ће аудиторијуму представити светске савремене токове у архитектури, дизајну и визуелним уметностима уопште, кроз одговарајући одрживи и еколошки приступ стваралачким процесима и новим методама у архитектонском пројектовању и дизајну, уз употребу обновљивих извора енергије, чистих и енергетски ефикасних, зелених технологија, незагађујућих и рециклираних материјала. То ће бити и прилика да се, по први пут у Србији, размене искустава са са најзначајнијим светским и домаћим предавачима и ствараоцима:

Einar Jarmund, Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter, Норвешка, Mischa Witzman, Karawitz Architecture, Француска, Georg W. Reinberg, Architektur büro Reinberg, Аустрија, Taro Tsuruta, Tsuruta Architects, Јапан /Велика Британија, Hans Murman, Murman Arkitekter, Шведска, László Földes, Földes & Co. Architects, Мађарска, Alessio Battistella, ARCo – Architettura e Cooperazione, Италија, Kristoffer Tejlgaard, Atelier Kristoffer Tejlgaard, Данска, Petra Ostanek, OPA, Словенија, Љубомир Мишчевић, Архитектонски факултет у Загребу, Хрватска, Душан Игњатовић, Архитектонски факултет Универзитета у Београду, Србија, Владимир Ловрић, Архисолар, Србија

Дводневне радионице намењене младим архитектима ће водити Alessio Battistella из Италије и Kristoffer Tejlgaard из Данске.

Пријаве за конгрес су отворене, а студентима је омогућена пријава по студентским ценама, као и додатни попуст за ране пријаве, до 12. септембра. Пријаве се врше путем званичног сајта конреса http://saee-congress.com/#karte

Програм конгреса и имена предавача са биографијама се такође налазе на сајту http://saee-congress.com/#program

За све учеснике конгреса биће обезбеђен симултани превод на српски језик.Број места је ограничен.
За више информација: +381 11 2175 978 или kongres@ekokult.org.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.