3D биоштампа: Иновације у области регенерације хрскавице и примена на другим ткивима

Биоштампа има значајан потенцијал за регенеративну медицину и ткивно инжењерство.  Мада постоји низ изазова које треба решити и много хипотеза које треба испитати да би се пронашла решења и методи за регенерацију ткива, студентима Машинског факултета свакако ће бити интересантно да чују искуства водећих биотехнолошких компанија које се баве истраживањима у области регенеративне медицине. Тим поводом, у среду 13. септембра у 10 сати у сали 211 на Машинском факултету представници шпанске компаније REGEMAT 3D одржаће  предавање о примени 3D штампе при регенеративним терапијама, као и презентацију својих биоматеријала и биоинкова.  

REGEMAT 3D je један од пионира у области „биоштампе“. Међу привима су увели 3Д штампу у примену при регенеративним терапијама. Ова компанија развија иновативна решења прилагођена конкретним проблемима у области биоштампе и регенеративне медицине, с циљем да се дође до клиничке примене и унапређења квалитета људи.

REGEMAT 3D је, својим иновативним биоштампачима и прилагођеним софтверима, постигао унапређену процедуру биоштампе, са већим процентом преживљавања и вијабилности ћелија, током рада са термопластиком на високим температурама, без геометријских ограничења. REGEMAT 3D ће приказати ова унапређења на ћелијама хрскавице – хондроцитима, и дати преглед за штампу са различитим биоматеријалима и ћелијама за друга ткива.

[su_youtube url=“https://youtu.be/ExaYwoIb5jo“ width=“300″ height=“280″]

Bookmark the permalink.

Comments are closed.