Научни скуп „Технологија, култура и развој“ – Образовање инжењера у земљама ЗБ

фото: twitter

“Образовање инжењера – текуће стање и кључни проблеми у земљама Западног Балкана” централна је тема панела, који ће, у оквиру 24. Научног скупа “Технологија, култура и развој”, бити одржан у уторак, 5. септембра на Машинском факултету у Београду.

У раду скупа учествоваће др Ненад Поповић, министар без портфеља у Влади Србије, задужен за иновације и технолошки развој, а уводно педавање на тему “Инжењерство у контескту иновације и технолошког развоја, одржаће проф. др Петар Петровић са Машинског факултета.

Научни скуп “Технологија, култура и развој, чији је поднаслов Западни Балкан на путу ка ЕУ, ове године се 4. и 5. септемра одржава по 24. пут, а организатори су Институт Михајло Пупин и Машински факултет у Београду. Образовање инжењера је само једна од тема скупа. Ове године акценат је стављен и на развојне специјализације Србије и земаља западног Балкана, о чему ће бити речи на панелу заказаном за понедељак 4. септембар у Институту Михајло Пупин.

Скуп на научно основан, аргументован, отворен и демократски начин разматра изабране теме са циљем да понуди прилог поузданом разумевању смисла, сврхе и импликација уласка у ЕУ и правовременим квалитетним припремама за тај културно, социјално-политички, економски, технолошки подухват земаља Западног Балкана.

Након одржаног скупа учесници, као и свих предходних година, могу послати радове везане за теме овогодишњег ТКР 24, који ће бити рецензирани и објављени у тематском зборнику радова.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.