Confluence Belgrade – Спремни смо да освојимо Сен Тропе!

Confluence Belgrade, тим студената Машинског факултета у Београду  у  Сен Тропеу од 4. до 11. септембра учествује на престижном међународном студентском такмичењу Hydrocontest 2017,  које се ове године одржава у Француској.

Такмичење окупља студенте бродоградње из целог света, са циљем истраживања и промоције енергетске ефикасности пловила, а студенти имају задатак да самостално испројектују и израде једно или два пловила и да се са њима тркају против пловила других тимова у три трке. Сви тимови добијају идентичан електромотор за погоњење пловила, снаге 1.2кW.

Наши студенти су направили два брода. Први, назван „Дунав“, дугачак је 3.3м, широк 0.57м, носи 200кг терета и имам максималну брзину од око 10км/х. Други брод „Сава“ има дужину од 2.4м, ширину 0.55м, носивост 20кг и постиже брзину од око 19км/х.

[su_youtube url=“https://youtu.be/60IPQhtMCXU“ width=“300″ height=“280″]

Пробне вожње су успешно изведене на београдском језеру Ада Циганлија, као и на Дунаву у марини Наутец. Приликом боравка направљен је и видео снимак, који можете видети у наставку текста, а дешавања у току такмичења можете пратити на фејсбук страници: www.facebook.com/confluencebelgrade/

 

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.