Интернет сокак – Нови кутак за студенте МФ

Студенти Машинског факултета су, током протекле школске године, добили свој “Интернет сокак” – модерно опремљен простор са интренет мрежом, где у паузама између предавања могу да уче, размењују мишљења И заједно решавају проблемске задатке… Нови студентски кутак је смештен је у две простране галерије на другом спрату факултета и идеалано је место не само за учење него и за дружење и ћаскање о свим другим интересовањима будућих машинских инежењера.

Студенти не крију задовољство што су добили место где могу на миру да заврше своје предметне обавезе. То им оставља више времена за неке друге активности и интересовања. Ово је пун погодак. Интернет кутак је идеалан за учење, посебно у паузи између предавања, рекла нам је Маријана Маравић, студенткиња прве године основних академских студија са којом смо разговарали почетком маја, док се припремала за јунски испитни рок. Раније смо, додале је, морали да тражимо слободну учионицу са довољно утичница за лаптопове, а сада имамо све на дохват руке. Што је најважније имамо И увек доступну интернет мрежу, нагласила је Маријана. Сличног мишљења је И њена колегиница са године Емилија Крстић. Овакво место нам је заиста било потребно. Сада током паузе можемо да урадимо задатке које би морали да радимо код куће, а самим тим имамо више времена да се посветимо И неким другим активностима, нагласила је Емилија.

Студент у центру учења главни је мото Машинског факултета. Последњих годину дана много је урађено на подизању квалитета наставе. У складу с добром праксом универзитета у свету, на Машинском факултету су од прошле школске године уведне две новине – уводна предавања из математике и физике и институција ментора. Поред тога, побољшана је организација наставе, садржај модернизован, лаборторије осавремењене… Циљ је да се студентима олакша праћење наставе и побољша њихова ефикасност током студија. У том смислу, Интернет сокак представља не само добро место за учење, него и додатни подстрек за успешно студирање.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.