Учионица будућности за учење без ограничења

Паметне учионице, које подразумевају примену нових технологија у образовању, нису више ствар избора већ неопходност. За разлику од традиционалног начина учења, које је у центар стављало професора, нове технологије у наставу уносе нов начин учења тзв. активно учење.То значи, да професори и студенти, користећи најсавременију ИТЦ технологију и мултимедијалне изворе знања, сарађују и размењују идеје на интерактиван начин, без просторног и временског ограничења.

Учионица 21. века представљена је у уторак На Машинском факултету у Београду. О предностима нових технологија у процесу учења говорили су стручњаци компаније Sony и том приликом премијерно на овим просторима приказали Vision Exchange решење.То је технологија које омогућава развој и примену новог концепта „паметне учионице“ и алата за учење.

Наше решење омогућава, између осталог, различите методе преношења знања, доприноси прилагођавању наставе потребама студената, као и повезивању стечених знања, рекао је Игор Манетовић, channel account manager у Представништву компаније Sony у Београду.Захваљујући Висион Еxцханге, студенти раде у групама стварају садржај на њиховим таблетима, рацунарима или паметним телефонима који деле бежично са члановима групе, другим групама И професором. Реч је о учењу кроз сарадњу што додатно мотивше студенте и повећава њихову ефикасност током студија, нагласио је господин Манетовић.

Vision Exchange решење представља  револуцију у традиционалном једносмерном образовању јер превазилази класична учила, као што су табле, креда или пројектор. Акценат је стављен на поруку, не на саму технологију. Реч је о тродимензионалном, динамичном, али потпуно флексибилном решењу које се може уклопити у било којем образовном простору.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.