ICQ 2017 – “Квалитетом ка европским и светским интеграцијама”

“Квалитетом ка европским и светским интеграцијама” , мото је 14. Међународне конвенције о квалитету – ICQ 2017 која се, у организацији Јединственог удружења Србије за квалитет – ЈУСК и Европске организације за квалитет – EOQ, одржава од 5. до 7. јуна на Машинском факултету у Београду. Скуп, којим се обележава 55-гдишњица ЈУСК-а и 50 година чланства у EOQ, подржале су бројне домаће и међународне институције и организације.

Циљ скупа, који је окупио водеће домаће и стране експерте у области менаџмента квалитетом, је да обезбеди међународни форум за размену знања, искуства, истраживачких резултата и информација о различитим аспектима стања, развоја и примене QМ-а.

Првог дана Међународне конвенције о квалитету одржано је Пленарно заседање, а уводно предавање на тему Integrated management systems, одржао је један од водећих светских стручњака у области менаџмента квалитетом, проф. др Станислав Карапетровић са Техничког факултета Универзитета Алберта у Канади. О искуствима развијених земаља у области QМ говорили су најугледнији стручњаци из САД, Немачке, Израела, Словачке, Бугарске…

У оквиру ICQ 2017 одржава се и 13. ЈУСК конвенција током које ће бити одржано око 20 домаћих и међународних конференција на којима ће бити презентовано више од 100 прихваћених радова на тему из области самих конференција.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.