Компанија EKO Serbia: Конкурс за постдипломске – мастер студије у Грчкој

Компанија EKO Serbia, чланица Hellenic Petroleum Grupe, додељује стипендије за студенте из Србије на Универзитету Пиреус, програм: Енергетска стратегија, право и економија  (https://www.des.unipi.gr/en/). Рок за пријаву студената је 26.јун 2017.године. Пријаве се могу доставити поштом на адресу: Masters Program in Energy University of Piraeus, Department of International and European Studies. 80 Karaoli&Dimitriou str., PC 185 34, Piraeus, или скениране путем mail/a: stipendije@hellenic-petroleum.rs.

Стипендија је обезбеђена за једног студента из Србије у трајању од 18 месеци. Ово је први Мастер програм у југоисточној Европи и један од неколико сличних програма у целој Европи посвећен искључиво Енергетској стратегији, праву и економији. Све информације о конкурсу можете пронаћи на: https://www.des.unipi.gr/images/Call_for_applications_final.pdf

Истакнути професори Пиреус Универзитета као и професори других Универзитета из Европе и Америке заједно су осмислили иновативни програм студија заснован на интердисциплинарном приступу који уклапа захтеве и очекивања тржишта и повезује стратегију, право и економију. Настава обухвата предавања, истраживања, туторијале, семинаре, конференције, посете рафинеријама, као и решавању задатака у складу са тржишним трендовима.

Добитник стипендије ће бити одабран искључиво према академским резултатима, професионалном искуству, броју страних језика које говори, професионалним могућностима.

Пријаве могу слати дипломирани студенти који су диплому основних студија стекли у 2015, 2016 и 2017. години из следећих области: право, финансије, политичке науке,  економија, саобраћај, електротехника, машинство.  На конкурс се могу пријавити и студенти  који ће дипломирати до септембра 2017. Након пријема потпуне документације, врши се евалуација од стране Одбора за пријем.

Студентима ће бити покривени сви трошкови мастер студија – школарина у износу од 5000 еура, као и трошкови смештаја и живота у Грчкој у износу од 1000 евра месечно у трајању од 18 месеци.

Неопходна документација (на енглеском језику):

  1. Пријава – формулар доступан на адреси ‑ https://www.des.unipi.gr/images/Energy-_Strategy_Law_and_Economics_Application.pdf
  2. Копија дипломе о завршеним студијима и уверење о просеку –оверени од стране судског тумача
  3. Сертификат о нивоу енглеског језика (интернационалне дипломе)
  4. Два писма препоруке од стране професора или послодавца
  5. Две скорије фотографије

За више информација о стипендији, начину пријаве и неопходним документима, контакитрајте: i.bantouna@unipi.grilistipendije@hellenic-petroleum.rs.

(Извор: Центар за развој каријере БУ)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.