Други Курс за међународне инжењере и технологе заваривања – IWE/IWT

На Машинском факултету Универзитета у Београду средином октобра започиње други Курс за међународне инжењере и технологе заваривања – IWE/IWT . Машински факултет у Београду објавио је позив за упис друге генерације полазника Курса за међународне инжењере и технологе заваривања. Позив је отворен док се не пријави предвиђен број од 25 кандиата.

Курс се одржава према програму Међународног института за заваривање IIW  (Doc. IAB-001r6-15, Doc. IAB-252r3-16) и део је међународног система за образовање, квалификацију и сертификацију особља у заваривању. По завршеном и положеном курсу добија се IWE/IWT  диплома која је призната у целом свету. Постоји могућност добијања EWE/EWT дипломе по захтеву.

Укупни фонд часова за међународне инжењере заваривања је 448 часова, од чега је 388 часова предвиђено за теоретску наставу, а 60 часова за практичну обуку. За међународне технологе заваривања, фонд часова је 369 (309+60). Теоретска настава биће организована на Машинском факултету Универзитета у Београду, а вежбе ће бити организоване у лабораторији за заваривање компаније Messer Tehnogas-Castolin Eutectic  и у лабораторији за IBR  предузећа КонМат Београд.

Предавања и вежбе ће се одржавати три дана у недељи: четвртком, петком и суботом, од 8-16 ч. Распоред предавања, испита као и уџбенички материјал неопходан за праћење наставе кандидати добијају на почетку курса.

За обуку и полагање испита за међународног инжењера заваривања (IWE) могу да се пријаве кандидати који имају инжењерску диплому техничког смера (најмање три године студија) стечену на универзитетима, техничким универзитетима или високим школама струковних студија (дипл. инг или инг, односно BSc или МS). Кандидати који желе да заврше курс за међународног технолога заваривања (IWT) морају да имају диплому школе за средњи стручни кадар занимања техничар техничке струке (4 године школовања) или да је апсолвент инжењерског факултета техничког смера (програм од 3-5 година).

Пре почетка курса, неопходно је да кандидати доставе оверену копију дипломе о претходном образовању и са сваким полазником се склапа уговор.

О детаљима курса, као и начину пријаве за обуку за међународне инжењере и технологе заваривања заинтересовани кандидати могу да се информишу на iwe@mas.bg.ac.rs   или телефон 011/3302-259. Контакт особе су: проф. др Радица Прокић Цветковић, проф. др Оливера Поповић и Ненад Милошевић, асистент.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.