Машинијада 2017: Студенти МФ најбољи у знању

Студенти београдског „Машинца“ освојили су прво место у тенералном пласману такмичења у знању, чиме су испунили обећање да ће на овогодишњој 57. Машинијади по реду, достојно представљати Машински факултет у Београду. Након што су у четвртак, трећег дана такмичења, колеге Милена Радовановић и Радован Ђуровић освојили прво место из машинских елемената, а Филип Маринковић и Матија Василев друго место из механике, било је јасно да ће Машински факултет, са освојених 40 бодова више од другопласираног Сарајева, бити апсолутни победник такмичења у знању.

Подсетимо, прве златне медаље у категорији научних дисциплина београдском Машинцу  донели су Урош Илић и Богдан Куљанин, освојивши прво место на такмичењу из математике 1, а  Марија Орловић и Немања Јовановић за освојено прво место из термодинамике. Другог дана такмичења, Лука Миличић и Ђорђе Рађеновић освојили су прво место из математике 2 и Факултету донели трећу златну медаљу. Студенти МФ постигли су зпажене резултате и у другим научним дисциплинама. На такмичењу из механике флуида Иван Симоновић и Душан Стојановић заузели су четврто место из механике флуида, а Аднан и Алдин Бегановић пето место из отпорности материјала.

Прву златну медаљу у категорији спортских такмичења Факултету је донела женска шаховска екипа која је освојила прво место у овој спортској дисциплини. Иначе, спортска надметања ушла су у саму завршницу.

Екипе Машинског факултета у женској селекцији данас очекују финалне утакмице у кошарци и рукомету и полуфинални мечеви у футсалу и одбојци. У финалу кошаркашког турнира састају се са екипом из Сарајева, а финале у рукомету играју против екипе Крагујевца. У полуфиналу турнира у футсалу противник им је екипа из Сарајева, а у полуфиналу одбојкашког турнира екипа из Ниша.  У мушкој селекцији на програму је полуфинални меч у футсалу, у којој се екипа београдског Машинца састаје са екипом Сарајева. На жалост, мушки одбојкашки и кошаркашки тимови нису се изборили за пролаз у полуфинале такмичења у овим спортским дисциплинама.

На Машинијади у Будви ове године учествују представници 12 машинских факултета из Србије и региона.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.